saferinternet.gr
Κιβωτός του κόσμου
 
Άρθρα στον τύπο
Τα κινητά τηλέφωνα και οι κίνδυνοι για τους ανήλικους χρήστες PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 10 Απρίλιος 2009 11:48

Άραγε, πόσο ώριμα είναι τα παιδιά και οι έφηβοι όσον αφορά τη χρήση του κινητού τηλεφώνου; Αυτή η μικρή και τόσο εξελιγμένη συσκευή με τις πολλές δυνατότητες απαιτεί μεγαλύτερη ωριμότητα και σύνεση για να τη χειριστεί κανείς με ασφάλεια.

Περισσότερα...
 
Τεχνοφοβία και τεχνολαγνεία PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 09 Μάρτιος 2009 19:15

Η εμφάνιση των νέων τεχνολογιών στους κύκλους της εκπαίδευσης προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, που μπορούμε να τις ταξινομήσουμε νοητά επάνω σε ένα ευθύγραμμο τμήμα. Κοντά στο ένα άκρο αυτού του τμήματος εμφανίζονται οι αρνητικές προς την τεχνολογία στάσεις, ενώ στο άλλο άκρο οι απόψεις που παρουσιάζουν την τεχνολογία σαν λύση για όλα τα προβλήματα. Όπως σε όλα τα ζητήματα, έτσι και σε αυτό θα πρέπει να αναζητήσουμε την αλήθεια κάπου στο ενδιάμεσο. Θα ονομάσουμε την τάση που παρατηρείται στο ένα άκρο «τεχνοφοβία» ενώ στο άλλο θα την πούμε «τεχνολαγνεία». Οι δύο όροι χρησιμοποιούνται σε αυτό το άρθρο σαν αντίθετοι.

Περισσότερα...
 
Εκπαίδευση και πιστοποίηση στην πληροφορική και τις επικοινωνίες PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 23 Φεβρουάριος 2009 19:08

Ζούμε στην κοινωνία της πληροφορίας. Ένα μεγάλο κομμάτι των καθημερινών μας δραστηριοτήτων πραγματοποιείται με τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών ή εξαρτάται στενά από αυτές. Το φάσμα των επιλογών μας, η ταχύτητα των συναλλαγών μας με οργανισμούς και φορείς, οι δυνατότητες ενημέρωσης, η εργασία, η διασκέδαση και όλοι οι άλλοι τομείς που απαρτίζουν την καθημερινή μας ζωή εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την ικανότητα και την εμπειρία μας στο χειρισμό του παγκόσμιου ιστού και των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Τόσο εμείς όσο και τα παιδιά μας είναι ανάγκη να είμαστε εξοπλισμένοι με τις δεξιότητες και τα εφόδια που απαιτούνται ώστε να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις των καιρών.

Περισσότερα...
 
10 Φεβρουαρίου 2009: Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 09 Φεβρουάριος 2009 17:07

Μία μέρα κάθε Φλεβάρη των τελευταίων πέντε χρόνων αφιερώνεται στο Ασφαλές Διαδίκτυο. Διάφοροι οργανισμοί από όλη την Ευρώπη, με ευαισθησία στο ζήτημα της ψηφιακής ασφάλειας, συμμετέχουν στις δραστηριότητες που διοργανώνονται στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής Εκστρατείας για Ασφαλέστερο Διαδίκτυο. Το 2008 συμμετείχαν 120 διαφορετικοί οργανισμοί από 56 χώρες (ανάμεσά τους και η χώρα μας), ενώ οι διοργανωτές ευελπιστούν ότι η φετινή συμμετοχή θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Περισσότερα...
 
Η εκπαίδευση στον 21ο αι. και το on line εκπαιδευτικό υλικό PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 02 Μάρτιος 2009 19:12

Η πράξη δείχνει ότι οι εκπαιδευτικοί αποδίδουν ιδιαίτερη αξία στα διδακτικά πλάνα, το βοηθητικό υλικό του υπουργείου παιδείας και τα άλλα σχολικά βοηθήματα που είναι διαθέσιμα. Κι ενώ στην Ελλάδα κυριαρχούν τα βοηθητικά βιβλία, σε παγκόσμιο επίπεδο παρατηρείται μία στροφή προς το εκπαιδευτικό υλικό σε ψηφιακή μορφή.

Περισσότερα...
 
Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Χίου γίνεται το σχολείο του μέλλοντος PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 16 Φεβρουάριος 2009 19:02

Το Φλεβάρη του 2009, το 8ο Δημοτικό Σχολείο Χίου έγινε το πρώτο δημόσιο δημοτικό σχολείο της χώρας που διαθέτει υπερσύγχρονους διαδραστικούς πίνακες σε όλες τις εκπαιδευτικές αίθουσες. Το 8ο, που μέχρι πριν από λίγα χρόνια στεγάζονταν σε προσωρινές κατασκευές στο προαύλιο του σχολείου, προβάλλεται αυτή τη στιγμή σε όλη την Ελλάδα σαν το πλέον μοντέρνο και πρωτοπόρο σχολείο.

Περισσότερα...
 
Το κόστος των τεχνολογιών στην εκπαίδευση PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 30 Ιανουάριος 2009 18:48

Η εποχή της πληροφορίας και των επικοινωνιών προκαλεί αλλαγές στην εκπαίδευση, καθώς μεταβάλλεται ο τρόπος πρόσβασης και οργάνωσης στις πληροφορίες και τις γνώσεις και εμφανίζονται νέοι τρόποι επικοινωνίας και συνεργασίας. Ταυτόχρονα, η εξοικείωση με τις τεχνολογίες αποτελεί, πλέον, αίτημα της ίδιας της κοινωνίας, καθώς οι γονείς αντιλαμβάνονται πόσο κρίσιμα χρήσιμες είναι για τα παιδιά τους οι δεξιότητες στη χρήση των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων. Έτσι, ο εκσυγχρονισμός της υποδομής των εκπαιδευτικών μονάδων με μέσα σύγχρονης τεχνολογίας είναι επιβεβλημένος και αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύντομα ακόμα και στις πιο απομονωμένες αίθουσες.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 3
Joomla Templates by Joomlashack