Ποιότητα Εκπαίδευσης

Η ποιότητα στην εκπαίδευση είναι αποτέλεσμα της καλής οργάνωσης, της επιλογής και διαρκούς κατάρτισης των εκπαιδευτικών, των κατάλληλων σύγχρονων εγκαταστάσεων, της ισορροπημένης χρήσης ψηφιακού εκπαιδευτικού εξοπλισμού, της προσεκτικής διαμόρφωσης και ανανέωσης των προγραμμάτων σπουδών, της παιδαγωγικής ευαισθησίας και του σεβασμού προς τους εκπαιδευόμενους, τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους. Με αυτά τα υλικά, τα Ε.Ε.Σ. Διαδίκτυο έχουν πετύχει να κερδίσουν την εκτίμηση των εκπαιδευόμενων σε όλες τις περιοχές που λειτουργούν.Οι διαδραστικοί πίνακες SMART Board στα Ε.Ε.Σ. Πληροφορικής "Διαδίκτυο"

Διαδραστικός Πίνακας SMART Board

Τα Ε.Ε.Σ. Πληροφορικής «Διαδίκτυο» διαθέτουν, πλέον, διαδραστικό πίνακα SMART Board σε όλες τις εκπαιδευτικές αίθουσες όλων των εγκαταστάσεών τους, εκτοπίζοντας στην αποθήκη τους λευκούς πίνακες μαρκαδόρου που χρησιμοποιούνταν παλιότερα.

Περισσότερα...
 
Βιβλία για όλους τους μαθητές

Ενδεικτικά εξώφυλλα μερικών μαθητικών εγχειριδίων που χρησιμοποιούνται στη διδασκαλία των αντίστοιχων ενοτήτων στo "Διαδίκτυο":

Επίπεδο: Βασικό ή Προχωρημένο

Περισσότερα...
 
Παροχή βοήθειας στη μελέτη

Οι μαθητές που εκπαιδεύονται στα Ε.Ε.Σ. Πληροφορικής "Διαδίκτυο" έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις των εργαστηρίων σε ώρες που δεν έχουν προγραμματισμένο μάθημα. Στο δικό τους χρόνο, λοιπόν, μπορούν να μελετούν, να εξασκούνται ή, ακόμα, και να αυτοαξιολογούνται. Γι αυτό το σκοπό διατίθεται στους εκπαιδευόμενους μία άρτια εξοπλισμένη αίθουσα σε κάθε περιοχή που υπάρχουν εγκαταστάσεις των εργαστηρίων, όπου παρέχεται προστατευμένη πρόσβαση στον παγκόσμιο ιστό, συμβουλές και βοήθεια από το εκπαιδευτικό και τεχνικό προσωπικό της σχολής και δυνατότητα εκτύπωσης σχολικών εργασιών που έχουν επιμεληθεί οι μαθητές.

Περισσότερα...
 
Εκπαίδευση και Αξιολόγηση των μαθητών

 

Η εκπαίδευση, ως διαδικασία, ξεκινάει από τη στιγμή που ο μαθητής ή/και ο κηδεμόνας εισέρχονται στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού ιδρύματος και ολοκληρώνεται με την απονομή του τίτλου σπουδών. Ο ρόλος κάθε εκπαιδευτικού οργανισμού είναι να καθοδηγήσει τους εκπαιδευόμενους στα μονοπάτια της γνώσης, ξεκινώντας από το αρχικό τους ενδιαφέρον και καταλήγοντας στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της παρακολούθησης ενός δομημένου προγράμματος σπουδών. Τα Ε.Ε.Σ. "Διαδίκτυο" σχεδιάζουν προσεκτικά κάθε βήμα αυτής της διαδικασίας, με στόχο την παροχή των κατάλληλων γνώσεων και δεξιοτήτων και με γνώμονα τις παιδαγωγικές αρχές, το σεβασμό στις ιδιαιτερότητες του κάθε εκπαιδευόμενου και τις ρεαλιστικές αιτίες που προσελκύουν τους μαθητές στην εκπαίδευση σε θέματα πληροφορικής και επικοινωνιών.

Περισσότερα...
 
Ελεγχόμενη πρόσβαση στο Internet

Τα Ε.Ε.Σ. Διαδίκτυο παρέχουν σταθερά σε όλους τους εκπαιδευόμενούς τους πρόσβαση στον παγκόσμιο ιστό, μέσω των εγκαταστάσεων των εργαστηρίων. Η παροχή αυτή δεν περιορίζεται στην ώρα του μαθήματος. Με άλλα λόγια, οι μαθητές της σχολής μπορούν να επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις μας σε συγκεκριμένες ώρες, ώστε να περιηγούνται ελεύθερα στο διαδίκτυο. Αν και η πρόσβαση είναι ελεύθερη, ωστόσο δεν είναι ανεξέλεγκτη. Τα Ε.Ε.Σ. Διαδίκτυο αξιοποιούν τα μέσα της τεχνολογίας ώστε να προστατεύσουν τους ανήλικους μαθητές από ακατάλληλο περιεχόμενο και άλλους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να συναντήσουν στον παγκόσμιο ιστό.

Περισσότερα...
 
Δανειστική Βιβλιοθήκη

Η δανειστική βιβλιοθήκη που λειτουργεί στα Ε.Ε.Σ. "Διαδίκτυο" είναι εμπλουτισμένη με μια ποικιλία βιβλίων που αφορούν σε θέματα τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών αλλά και σε θέματα παιδαγωγικών και διδακτικής.

Περισσότερα...
 
Ασφαλές Διαδίκτυο (Secure Internet)

Το τμήμα τεχνικής υποστήριξης των Ε.Ε.Σ. Διαδίκτυο φροντίζει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία όλων των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των άλλων συσκευών που είναι συνδεδεμένες στα δίκτυά μας, από επιβλαβές λογισμικό, επιθέσεις εισβολέων και άλλους κινδύνους που απειλούν την ακεραιότητα και την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών.

Περισσότερα...
 


Joomla Templates by Joomlashack